Suomi Tyres palaa maailmankartalle!

Suomi Tyres palaa maailmankartalle!

29.08.2020 15:05

Hetken hiljaiselon jälkeen Suomi Tyres tekee paluun rengasmerkkinä. Uusi omistaja, LieksaTyres Oy, on tehnyt tuotekehitystä tuimana, ja niinpä Lieksassa sijaitsevan perinteikkään polkupyöränrenkaita valmistavan tehtaan kattava tuotanto onkin uusiutunut.

Tarjoilemme polkupyöräilijöille aivan uuden valikoima polkupyörien nastarenkaita, jo kaudelle 2020.

Yhteistyössä tuotekehityksessä Suomi Tyresillä oli kotimainen Huntteri, jonka osaaminen täydensi valmistajan omaa tietämystä. Lähtökohta oli yksinkertainen: halusimme tehdä markkinoiden parhaat nastarenkaat.

"Renkaat todella valmistetaan edelleen Suomessa"

Mitätön asia ei ole sekään, että nämä renkaat todella valmistetaan edelleen Suomessa. Lieksan tehtaallamme on pitkä osaaminen renkaiden tuotannosta, ja sille osaamiselle nyt rakennamme. Perinteitä kunnioitetaan, mutta paikalleen ei jumahdeta: muun muassa tehtaan materiaalihankinta on uudistettu ja laadunvalvontaa parannettu.

 

Kaksi uutuutta

 

Mallistossa piisaa renkaita niin maasto- kuin kaupunkipyöriinkin, ja tuotekehityksen kirkkaimpina timantteina loistavat näihin kohderyhmiin suunnitellut uutuudet.

Maastopyöräilijöille kehitettiin peräti 408-nastainen (lienee jonkin sortin maailmanennätys) Piikkisika-mallisto. Kaupunkiin ja maanteille, peruskäyttöön, soveltuva Routa-mallisto puolestaan sekä rullaa että pitää kuin ei mikään aiemmin.

Mallistoon kuuluu myös markkinoiden ensimmäinen E-bike -nastarengas. Sen runko on vahvistettu, jotta kantavuus riittää moderneille sähköpyörille. E-bike -renkaasta löytyvät kaikki modernit 700c- ja 650b-rengaskoot.

 

Suunnittelussa monta kulmaa

 

Polkupyörän nastarengasta suunniteltaessa on huomioitava valtava määrä asioita. Pintakumi ja sen rakenne, kuvion rakentaminen, nastojen suunnittelu, renkaan runkomateriaali sekä tietysti rullaavuus ja pitotestit – muun muassa.

Tietoa on kerätty omien laarien lisäksi myös laajalta verkostolta yhteistyökumppaneitamme, ja näin olemme varmistaneet että meillä on koko prosessin ajan ollut kaikki mahdollinen tieto. Mutu-tuntumalta emme ole tehneet mitään, ja mielestämme se näkyy nyt myös valmiissa tuotteissamme.

Vain paras kelpaa!

Ostoskoriin 0