Puhdas kumi aina likaisen voittaa!

Puhdas kumi aina likaisen voittaa!

28.10.2020 14:28

 
Kaikki SuomiTyresin renkaat tehdään myrkyttömästä non-toxic-kumiseoksesta. On tehty jo vuodesta 2005.

 

Ympäristö ja sen monimuotoisuus ovat tärkeitä meille jokaiselle. Uudet ympäristöystävälliset innovoinnit ja tuotteet ovat tätä päivää. Myös me SuomiTyresillä olemme tehneet osamme puhtaamman ympäristön puolesta.

Olemme tehneet itse asiassa jo vuosien ajan. Perusteellinen tuotekehitys puhtaiden ja ympäristöystävällisten renkaiden valmistuksessa johti vuonna 2005 siihen, että meillä siirryttiin käyttämään ainoastaan ympäristöystävällisiä kumiseoksia nastarenkaiden valmistuksessa.

Itse asiassa taidettiin olla ensimmäinen polkupyöränrengasvalmistaja, joka siirtyi käyttämään ympäristöystävällisiä matala-aromaattisia LA-öljyjä, jotka korvasivat tuotannossa aiemmin käytetyt korkea-aromaattiset HA-öljyt.

Öljynjalostuksen sivutuotteena syntyviä korkea-aromaattisia HA-öljyjä on käytetty renkaiden valmistuksessa jo 1950-luvulta lähtien. Paitsi siis meillä, on se sellaista sotkua.

Renkaiden kulutuspinnan pehmitinaineena käytettävät HA-öljyt auttavat kumisekoitusten muokkautumista sekä helpottavat sen jalostamista. Niillä vaikutetaan renkaan ominaisuuksiin, niin kulutuskestävyyteen, pitoon kuin vierintävastukseen.

HA-öljyillä on kuitenkin ikävä kääntöpuolensa, sillä ne ovat ympäristölle ja terveydelle haitallisia. Öljyt sisältävät haitallisia määriä PAH-yhdisteitä ja ovat karsinogeenisia.

Aikamoista myrkkyä siis, hyh-hyh. Onneksi meillä Suomi Tyresillä asiat ovat kuitenkin toisin.

Käyttämämme matala-aromaattiset LA-öljyt vievät näissä kisoissa selkeän voiton. Ne korvaavat vaivatta tuon karmivan myrkyn: vaikka kumiseos on selvästi kalliimpi, haitallisten yhdisteiden määrä on niin vähäinen, ettei öljy ole enää karsinogeeninen.

Se on hyväksi ympäristölle ja terveydelle.

Ne on kaksi sellaista asiaa, joita meidän mielestä kannattaa jokaisen vähän miettiä. Ja kyllähän nyt jokainen hyvän kumin päälle ymmärtää!

Tutustu myrkyttömiin tuotteisiimme!
Ostoskoriin 0