Ketä olemme, osa 5: Santtu Nevalainen

Ketä olemme, osa 5: Santtu Nevalainen

05.09.2022 14:22

Ajatelimme näyttää täällä verkkosivuillamme vähän naamojammekin, että asiakkaamme tietäisivät minkänäköiset tyypit täällä renkaita paistavat ja maailmalle lähettävät!

 

Kun aiemmin olemme esitelleet tuotannon jengiä ja viimeksi sitten konttorikerroksen väkeä, leijutaan tällä kertaa vähän molemmissa. Piinapenkkiin istuu tällä kertaa kunnossapitopäällikkö Santtu Nevalainen, jonka työpöytä on yläkerrassa mutta työmaa vahvasti tuotantotiloissa.

Santtu on suhteellisen tuore kasvo SuomiTyresin rosterissa. Ura maailman parhaiden polkypyötänrenkaiden parissa alkoi loppuvuodesta 2021. 

– Jani (toimitusjohtaja Turunen, toim. huom) soitteli, että olisiko mulla kiinnostusta tulla vetämään tehtaan kunnossapitoa ja tulevia projekteja. Ja kyllähän se kiinnosti. Aloitin työt marraskuussa 2021, Santtu muistele.

Mitä vastuullesi kuuluu nyt, tarkalleen ottaen?

– Pääsääntöisesti vastuulleni kuuluu pitää koneet toiminnassa, varmistaa varaosien saatavuus, sekä huolehtia uusien konehankintojen ja projektien läpi saattaminen.


Olet yrityksessä myös osakkaana. Missä vaiheessa tällainen ajatus syntyi, ja miksi?

– Halukkuuttani tiedusteltiin, ja ilman muuta olin halukas. Uskon, että osakkuus motivoi entistä enemmän kehittämään tehtaan toimintaa nyt ja pitkälle tulevaisuuteen.


Syksyn saavuttua tahti tuotantotiloissa on kiihtynyt. Parasta aikaa talvirenkaita nastoitetaan kovalla vauhdilla, jotta ne saadaan ne kaupan hyllylle ennen talven tuloa. Toisella laidalla tuotantoa paistetaan koko ajan uutta rengasta varastoon.

Santtua työllistää haastatteluhetkellä eniten uuden kompressorihuoneen rakentaminen, jonka lisäksi pitää valmistella paikkoja kuntoon vuoden loppupuolella saapuvaa uutta kaapelikonetta varten.

Suomi Tyresin tuotantoa on kehitetty kiivaasti viime vuosina, ja siitä on riittänyt kiirettä vielä Santunkin kalenteriin. Ja tulee varmasti riittämään jatkossakin.

– Uskon että tulevat konehankinnat pitävät kiireisenä työmaalla. Viimetalvena ei oikein jäänyt aikaa harrastuksille, mutta toivottavasti tulevana talvena jää aikaa niillekin.

Lieksasta kotoisin olevan, pienen välipyrähdyksen jälkeen takaisin muuttaneen Santun vapaa-aika kuluu tehokkaasti lasten kanssa touhutessa ja tällä hetkellä myös remonttia tehdessä. Yli jäävä aika kuluu moottorikelkkaillessa ja kesämökkeillessä.

Sitten on vuoro sen tärkeimmän kysymyksen: tuleeko pyöräiltyä?

– Omistan kyllä sähköpyörän, mutta kilometrejä ei montaa sataa vuodessa tule. Nekin ihan asfaltilla.

Aijai. 

No, jokaisessa meissä on parantamisen varaa. (hymiö)

 

Ostoskoriin 0