Ketä olemme, osa 4: Elina Aho

Ketä olemme, osa 4: Elina Aho

12.11.2021 15:03

 

Ajatelimme näyttää täällä verkkosivuillamme vähän naamojammekin, että asiakkaamme tietäisivät minkänäköiset tyypit täällä renkaita paistavat ja maailmalle lähettävät!

Viimeksi sarjassa esiteltiin tuotantopäällikköä, ja nyt siirrytään tuotantotiloista toimistoon. Ihan niin kuin teki haastateltavammekin: toimistopäällikkö Elina Aho.

Hän aloitti uransa SuomiTyresin tehtaalla Lieksan Kerantiellä helmikuussa 2020.

– Timo oli silloin vailla tekijää ja tekijä vailla töitä, eli kysyntä ja tarjonta kohtasi, Elina sanoo.

Alkuun Elina suoritti oppisopimuskoulutuksena kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon osia ja tuli samalla oppineeksi renkaantekemisen perusteet. 

– Sille tielle sitten jäin ja tässä ollaan nyt, hän nauraa.

"Tässä ollaan nyt" tarkoittaa sitä, että kun tehtaalla aukesi alkuvuodesta toimistopäällikön paikka, tuotannossa työskennellyt Elina nosti kätensä. Kysyntä ja tarjonta kohtasivat jälleen, ja hänen työpisteensä siirtyi tuotantotiloista toimistosiipeen.

 

Mitä työnkuvaasi itse asiassa kuuluu?

– Lyhyempi lista tulisi, jos luettelisin mitä työnkuvaani ei kuulu. Mutta huolehdin muun muassa siitä, että tilaukset on vastaanotettu, laskut lähetetty, raportit tehty, varastot laskettu, raaka-aineet tilattu, työvuorolistat tehty ja toiveet huomioitu, laastarit hankittu ja haavat puhdistettu, kakut tilattu ja juhlat järjestetty ja niin edelleen.
– Että kivaa on, monipuolista hommaa!

 

Mitäs juuri nyt on meneillään?

– Tällä hetkellä teemme loppukiriä talven nastarengastuotannossa. Samalla on katsottava jo tulevaa vuotta ja tehtävä laskelmia ja tilauksia ensi vuonna tarvittavista raaka-aineista.

 

Kai sentään vapaa-ajalla on vähän huilia?...

– Perheenäidillä ei ole tekemisen puutetta vapaa-aikanakaan. Mutta silloin kun omaa aikaa liikenee, käytän sen kesällä omassa pihassa puuhasteluun ja talvella neulon paljon sukkia. Vastottain ostin itselleni käytetyn pianon, joten sitäkin tulee varmasti jatkossa paljon soitettua!

 

Harrastatko itse pyöräilyä?

– Toki pyöräilen! Ainakin työmatkat fillaroin kesät talvet – onneksi on hyvät nastarenkaat alla talvikeleille. Arvaa, minkä merkkiset?

 

Olisiko ne Lieksasta kotoisin, niin kuin kai sinäkin?

– Kyllä. Ja kyllä: olen Lieksassa syntynyt, täällä kasvanut ja melkein koko ikäni asunutkin.

 

Miksi?

– Lieksassa on rauhallista ja turvallista olla ja asua perheen kanssa. Töidenkään perässä ei ole pois tarvinnut lähteä, kun niitä on täältä onneksi aina löytynyt.

Ostoskoriin 0